Bel ons 0181-841078 | ma-vr  09.00 - 17.30 uur | za: Op afspraak

Bel ons  0181-841078 | ma-vr  09.00 - 17.30 uur | za: Op afspraak

Google gaat "Veilig" melding bij https-sites in Chrome verwijderen

Vanaf september dit jaar zal Chrome bij https-websites niet meer de melding "Veilig" laten zien. Uiteindelijk zal ook het slotje niet meer worden getoond, zo heeft Google aangekondigd. Begin april werd al bekend dat Google dit van plan was, alleen ontbraken toen concrete details.

 

De internetgigant wil de "positieve beveiligingsindicatoren" gaan verwijderen zodat gebruikers alleen worden gewaarschuwd als er iets mis is. "Gebruikers moeten kunnen verwachten dat het web standaard veilig is en ze worden gewaarschuwd wanneer er een probleem is", zegt Emily Schechter, productmanager Chrome Security. In september met de lancering van Chrome 69 zal daarom de melding "Veilig" niet meer worden getoond. Uiteindelijk zal ook het slotje worden uitgefaseerd.

 

Google was eerder van plan om alle http-sites standaard als "Onveilig" te bestempelen. Volgens Schechter was het aantal http-sites echter te groot om die allemaal van een "duidelijke rode waarschuwing" te voorzien. Vanaf oktober, met de lancering van Chrome 70, zal echter bij alle http-sites waar gebruikers data kunnen invoeren een dergelijke waarschuwing verschijnen. "We hopen dat deze aanpassingen voor een web zullen zorgen dat standaard veilig is te gebruiken", aldus Schechter.


laatst geplaatste nieuwsbericht