Bel ons 0181-841078 | ma-vr  09.00 - 17.30 uur | za: Op afspraak

Bel ons  0181-841078 | ma-vr  09.00 - 17.30 uur | za: Op afspraak

Intel belooft deze maand updates voor computerlekken

Intel gaat deze maand updates uitrollen om de grote lekken die zijn gevonden in de chips voor computer, smartphones en tablets te dichten. Het lijkt erop dat alleen nieuwere computers met Intel-chips een update krijgen.
Het bedrijf komt binnen een week met updates voor 90 procent van alle chips die in de afgelopen vijf jaar zijn gemaakt, beloofde topman Brian Krzanich in een speech op techbeurs CES in Las Vegas. De overige 10 procent wordt aan het einde van deze maand nog geüpdatet.
Of Intel-processoren ouder dan vijf jaar ook een update krijgen, is niet door Krzanich bekendgemaakt.

 

Excuses

Krzanich maakte geen excuses voor de datalekken die praktisch iedere computer en smartphone kwetsbaar maken voor het stelen van data door hackers. Wel ging hij in op de verhalen dat door de updates computers tot 30 procent langzamer worden. Daarover zei hij dat dit 'zeer afhankelijk' is van wat iemand op een computer doet.
Daarnaast raadde hij mensen aan om updates van hun besturingssysteem te blijven installeren en benadrukte hij dat Intel op dit moment geen aanwijzingen heeft dat het lek is misbruikt.

 

Updates

Onder andere Microsoft, Google en Apple hebben al updates uitgebracht die apparaten beschermen tegen de twee computerlekken. Windows-gebruikers kunnen update KB4056892 installeren, Android-gebruikers de security-patch van 5 januari en Mac-gebruikers versie 10.13 van Apples besturingssysteem.
iPhones en iPads hebben gisteren nog een tweede update ontvangen, iOS 11.2.2, waarmee een kwetsbaarheid in de Safari-browser wordt gedicht. Op die manier kunnen wachtwoorden niet worden gestolen als iemand een gevaarlijke website bezoekt.


laatst geplaatste nieuwsbericht