Bel ons 0181-841078 | ma-vr  09.00 - 17.30 uur | za: Op afspraak

Bel ons  0181-841078 | ma-vr  09.00 - 17.30 uur | za: Op afspraak

Microsoft blokkeert Windows 7-updates voor nieuwe processors

Microsoft is begonnen om op sommige systemen met nieuwe AMD- en Intel-processors updates voor Windows 7 en 8.1 te blokkeren. De maatregel kwam vorige maand al in het nieuws, maar wordt nu door de softwaregigant gehandhaafd, wat inhoudt dat gebruikers geen updates meer ontvangen.

 

Verschillende gebruikers en Ars Technica melden dat op sommige systemen een pop-up verschijnt dat de gebruikte processor alleen door Windows 10 wordt ondersteund en niet op de gebruikte Windowsversie. Daardoor lopen gebruikers belangrijke beveiligingsupdates mis. Het gaat onder andere om de Kaby Lake-processors van Intel en de Ryzen-processors van AMD.

 

In het geval van de Skylake-processors van Intel zullen die alleen op de systemen van 16 specifieke fabrikanten nog updates ontvangen. Ook eigenaren van een systeem met de AMD Carrizo-processor kregen de melding dat de processor niet meer wordt ondersteund, maar dit is een fout en zal via een toekomstige update worden verholpen, zo liet Microsoft eerder deze week weten.


laatst geplaatste nieuwsbericht