Bel ons 0181-841078 | ma-vr  09.00 - 17.30 uur | za: Op afspraak

Van donderdag 9 mei t/m zondag 12 mei zijn wij gesloten

Bel ons  0181-841078 | ma-vr  09.00 - 17.30 uur | za: Op afspraak

Van donderdag 9 mei t/m zondag 12 mei zijn wij gesloten

Nieuwe processors Intel en AMD ondersteunen alleen nog maar Windows 10

Het lag al een tijdje in de lijn der verwachting: De nieuwe processoren van Intel en AMD (respectievelijk de Kaby Lake en Zen chips) zijn alleen compatible met Windows 10. Microsoft heeft met Intel en AMD afspraken gemaakt over de compatibiliteit en ondersteuning van hun nieuwste besturingssysteem. Dit is bevestigd door Microsoft zelf in een blog op hun website. Mark Hachman, redacteur voor online magazine PC World, licht in zijn eigen blog de gevolgen voor consumenten verder toe. Maar hoe zit dat met bedrijven? Wat nu als u nog altijd op Windows 7 of 8.1 draait en uw hardware wilt vervangen?
Impact op bestaande systemen
Na de uitfasering van Windows XP, waarbij de ondersteuning vanuit Microsoft kwam te vervallen, zijn veel bedrijven overgegaan op Windows 7 waar ze op dit moment nog stabiel op draaien. Microsoft belooft een ondersteuning voor beveiligingsrisico’s tot in ieder geval 2020, maar de nieuwste generatie processoren (bijvoorbeeld de 7e generatie van Intel) ondersteunt officieel geen andere Operating Systems dan Windows 10. Ook de huidige (6e) generatie Skylake devices met een andere Windowsversie dan 10 worden vanaf juli 2017 niet meer ondersteund.
Microsoft stuurt dus aan op het updaten van huidige installaties naar Windows 10 voor juli 2017. De vraag is echter of het bedrijfsleven dergelijke prestatieverbeteringen nodig heeft op deze korte termijn.

 

Microsoft geeft aan voor Skylake devices alleen nog maar beveiligingsupdates vrij te geven die geen risico’s vormen voor de betrouwbaarheid van Windows 7 en 8.1 op deze systemen. Het kan daardoor dus voorkomen dat bepaalde veiligheidsrisico’s niet met updates worden gedicht, omdat dit de prestaties van het systeem aantast. Dit risico zouden bedrijven niet moeten willen nemen.
Windows 7 blijven gebruiken
Hoewel Microsoft aanstuurt op het migreren van Windows 7 en 8.1 naar Windows 10, kan het een bewuste keuze zijn om een eerdere versie van Windows langer te gebruiken. Als u binnen uw bedrijf een dergelijke keuze heeft gemaakt, is het belangrijk om goed op te letten als u uw hardware gaat vervangen. Als u van plan bent de upgrade naar Windows 10 langer uit te stellen dan juli 2017, is het verstandig om te kiezen voor een configuratie met een Hashwell processor of ouder.


laatst geplaatste nieuwsbericht