Bel ons 0181-841078 | ma-vr  09.00 - 17.30 uur | za: Op afspraak

Bel ons  0181-841078 | ma-vr  09.00 - 17.30 uur | za: Op afspraak

Redenen om een Windows PC te kopen in plaats van een Mac

Die Mac computers zien er prachtig uit. En hun prestaties zijn ook geweldig.
Maar een Mac is niet voor iedereen geschikt. Voor de een is het prijskaartje een belemmering, terwijl de ander liefst een extra krachtige computer wil of andere specificaties die meer aan de eigen wensen voldoen.
Vandaag bespreken we de argumenten waarom je beter een Windows PC kan kopen dan een Mac. Bekijk daarna de 10 redenen waarom je beter een MacBook kan kopen dan een Windows-laptop en maak je eigen afweging.

 

 

1. Een Windows PC is veel goedkoper dan een Mac.

De goedkoopste Mac is de Mac Mini van ca. €500, maar je hebt voor minder dan €300 al een eenvoudige Windows PC waarmee je prima kan surfen over het internet.
Hetzelfde geldt voor laptops. De goedkoopste Mac laptop is de MacBook Air van meer dan €900, wat voor veel mensen niet in het budget past. Maar voor de helft van de prijs heb je al een Windows laptop waarmee je prima kan surfen en tekstverwerken.

 

2. Je kan uit veel meer Windows PC’s kiezen.

Apple is het enige bedrijf dat Mac computers maakt, en de keuze in uitvoeringen en specificaties is beperkt. Een beperkte variatie vergemakkelijkt misschien je keuze, maar helpt je niet als je zeer speciale eisen aan je computer stelt.
Zo heb je bij Macs bijvoorbeeld niet veel keus als het gaat om de processor en het werkgeheugen, die bepalen hoe krachtig de computer is.
Macs worden traditioneel aangeprezen voor professionals in de grafische sector, maar er zijn Windows PC’ s die veel geschikter zijn voor dit soort werk dan een Mac.

 

3. Je kan makkelijk onderdelen in Windows PC’s en laptops vervangen om ze beter aan je behoeften aan te passen en hun levensduur te verlengen.

Apple computers zijn minder goed aan je persoonlijke voorkeuren aan te passen dan veel Windows PC’s en laptops. Voor velen voldoet de originele hardware van hun Apple computer prima. Maar degene die wel graag zijn computer upgraden heeft daar bij de Mac maar weinig mogelijkheden toe.
Bovendien kan je je eigen Windows PC opbouwen met elk gewenst onderdeel. Dat is verrassend simpel en ook zeer bevredigend.

 

4. Als je videospelletjes wilt spelen zijn Windows PC’s verreweg de beste keus.

Iedereen die videospelletjes wilt spelen moet een Windows PC kopen, geen discussie mogelijk. Van de beschikbare spellen heeft slechts een fractie een versie voor de Mac. En voor spelletjes met topkwaliteit graphics missen Macs de benodigde kracht.

 

5. De meeste Windows laptops hebben universele ingangen.

De recente MacBook Pros – vanaf bouwjaar 2016 – hebben alleen een USB-C ingang. Dat betekent bijvoorbeeld dat je geen monitors kan aansluiten die HDMI nodig hebben. Hetzelfde geldt voor SD kaartlezers voor het overzetten van foto’s en andere apparaten met alleen een reguliere USB aansluiting, zoals externe hard drives.
En het gebruik van een USB-C adapter is frustrerend. Als je de adapter vergeet kan je sommige apparaten niet aansluiten. En als je de adapter kwijt raakt moet je weer een nieuwe kopen.
We moeten wel toegeven dat USB-C een volgende stap in de evolutie van connectiviteit voor je computer is. USB-C ingangen ondersteunen de ThunderBolt 3 standaard, waarmee je zowel je laptop kan opladen en tegelijkertijd kan aansluiten op een ander apparaat met één enkele ingang. Bovendien verloopt de data uitwisseling sneller dan met vorige versies van USB en Thunderbolt.

 

6. Windows PC’s krijgen veel vaker een update.

Als je een dunne laptop wilt is de MacBook of de MacBook Air de beste keus. Het probleem met de MacBook is dat deze niet krachtig genoeg is. En het probleem met MacBook Air is dat de specificaties alweer van 2015 zijn.
De Apple computers, zoals de Mac Pro, hebben zelfs sinds 2013 geen update meer gehad, waardoor het duur is om zoveel geld uit te geven voor een relatief verouderde computer.
Windows computers worden daarentegen continue up-to-date gebracht.

 

7. Microsoft Office — de meest gebruikte software — functioneert beter op een Windows dan op een Mac computer.

Microsoft’s Office, met veel gebruikte programma’s als Word en Excel, draaien beter op een Windows PC dan op een Mac. De Windows-versie heeft meer mogelijkheden en is stabieler dan de Mac-versie.

 

8. Het Windows besturingssysteem is flexibeler dan het systeem van de Mac.

Over het algemeen biedt het besturingssysteem van een Windows computer meer mogelijkheden voor specifieke instellingen dan het besturingssysteem van een Apple computer of laptop. Liefhebbers van het optimaliseren van hun computer zullen dit waarderen.

 

9. Hoewel het in z’n algemeenheid makkelijker is om een Mac te laten repareren, zijn de reparatiekosten van een Windows PC vaak lager.

Of je je Mac nu brengt naar de Apple Store of een officiële Mac reparatieshop, je bent over het algemeen meer geld kwijt aan een reparatie van een Apple computer dan aan de reparatie van een Windows PC.

 

10. Windows laptops hebben een betrouwbaardere keyboard dan de MacBook Pro.

Tot besluit: verschillende gebruikers van de MacBook Pro en MacBooks hebben geklaagd dat de nieuwste toetsenborden van Apple onbetrouwbaar kunnen zijn. Een medewerker van Business Insider schreef hier een artikel over waarin hij alle fouten van zijn toetsenbord liet staan. Gelukkig werd dit probleem door de garantie vergoed, want reparatie zou een dure grap zijn geweest.
De toetsenborden van een Windows laptop keyboards kunnen ook zo hun problemen hebben, maar reparatie is meestal niet zo’n probleem. Je kan de kapotte toets vervangen of even goed spuiten met een busje geperste lucht.

 

 

 

 

 

 


laatst geplaatste nieuwsbericht