Bel ons 0181-841078 | ma-vr  09.00 - 17.30 uur | za: Op afspraak

Bel ons  0181-841078 | ma-vr  09.00 - 17.30 uur | za: Op afspraak

Windows 10 krijgt meer opties voor pauzeren beveiligingsupdates

Windows 10 krijgt meer opties voor het pauzeren van beveiligingsupdates en andere updates, zo heeft Microsoft bij de lancering van een nieuwe testversie van het besturingssysteem aangekondigd. De softwaregigant zegt dat het naar aanleiding van gebruikersfeedback twee nieuwe features aan de testversie heeft toegevoegd die gebruikers meer controle over hun updates moeten geven.

 

Ten eerste is de optie om updates te pauzeren direct zichtbaar in het Windows Update-menu. Voorheen moesten gebruikers eerst naar de geavanceerde opties voordat de functie zichtbaar was. Daarnaast kunnen gebruikers nu instellen dat beschikbare updates na een bepaald aantal dagen of op een specifieke dag worden geïnstalleerd. Sommige updates, zoals die voor de ingebouwde anti-virussoftware Windows Defender, worden altijd geïnstalleerd, ongeacht of er voor het pauzeren van updates is gekozen.

 

Een andere aanpassing die met Windows Update samenhangt is het moment wanneer het systeem mag worden herstart, bijvoorbeeld om de installatie van beveiligingsupdates af te ronden. Op dit moment kunnen gebruikers hun "Gebruikstijden" instellen. Windows 10 zal op deze momenten geen herstart van het systeem uitvoeren. De nieuwste testversie van Windows 10 beschikt over een optie waarbij de Gebruikstijden automatisch door het besturingssysteem worden aangepast aan de hand van het computergebruik. Dit moet voorkomen dat gebruikers met een reboot te maken krijgen als ze zijn vergeten hun Gebruikstijden aan te passen.

 

Deze week besloot Microsoft de uitrol van de Windows 10 October 2018 Update te hervatten, nadat de eerste versie bij verschillende gebruikers voor problemen had gezorgd. Tevens publiceerde Microsoft een uitgebreide blogposting waar het ingaat op de kwaliteit van de updates die het uitbrengt. Zo blijkt dat het aantal "klantenincidenten" en telefoontjes naar de helpdesk de afgelopen jaren is afgenomen, terwijl het aantal Windows 10-installaties toenam. Ondanks deze trends laat de softwaregigant weten dat het meer gaat doen om problemen in de toekomst te voorkomen.


laatst geplaatste nieuwsbericht